Вязание туники с сочетанием узоров

Фото “Сабріна” 6/2016

 

Повний опис процесу в`язання та схеми візерунків

Розміри: 38/40 (44/46)
Вам буде потрібно: пряжа Journey (44% бавовни, 36% поліакрилу, 20% поліаміду, 90 м / 50 г) – 300 (350) г блакитний; пряжа Catania Denim (100% бавовни; 125 м / 50 г) – 150 (200) г блакитний меланжевої; спиці № 6 і 7.

Візерунок 1: (спиці № 6) зубчастий візерунок (число петель кратно 6 + 4 + 2 кромочні) = в’язати согл. схемою 1. На ній дані лицьові і виворітні ряди. Почати з 1 кромочной і петель перед раппорт, раппорт постійно повторювати, закінчити петлями після рапорту і 1 кромочной.

Виконати 1 раз 1-12-й ряди, потім постійно повторювати 3-12-й ряди.

Візерунок 2: платочная в’язання = лицьові і виворітні ряди – лицьові петлі.

Візерунок 3: хвилястий візерунок (число петель кратно 12 + 10 + 2 кромочні) = в’язати согл. схемою 2. На ній дані
лицьові і частково виворітні ряди.

Почати з 1 кромочной і петель перед рапортом, рапорт постійно повторювати, закінчити петлями після рапорту і 1 кромочной. Постійно повторювати 1-10-й ряди, відповідно до інструкцій ниток.

Щільність в’язання: візерунки 1 і 2 (спиці № 6) – 17 п. Х 23 р. = 10 x 10 см; візерунок 3 (спиці № 7) – 14,5 п. х 19,5 р. = 10 x 10 см.

Увага: перед і спинку в’язати зверху вниз. Стрілка на викрійці = напрямок в’язання. За рахунок різної
товщини спиць нижня частина туніки ширше. На викрійці це зображено у вигляді скоса.

Спинка: ниткою Journey на спиці № 6 набрати 72 (84) петлі і зв’язати 1 виворітний ряд лицьовими.
Цей ряд не враховується в подальших розрахунках. Продовжити роботу візерунком 1, при цьому виконати 1 раз 1-12-й ряди, повторити 4 рази 3-12-й ряди, закінчити 3-5-м рядами схеми, 1 виворітні поруч виворітними і 2 рядами візерунком 2.

Через 25 см = 58 рядів від початкового ряду продовжити роботу на спицях № 7 візерунком 3. Через 41 см = 80 рядів від зміни візерунка закрити всі петлі ниткою Journey, як лицьові

Перед: в’язати, як спинку.

Рукава: ниткою Journey набрати на спиці № 6 для кожного рукава по 54 (60) петель і зв’язати 1 виворітний
ряд лицьовими. Продовжити роботу візерунком 1. Одночасно додати для скоса рукава з обох сторін в
кожному 8-му ряду від початкового ряду 7 x 1 п. (поперемінно в кожному 4-м і 6-м ряду 10 x 1 п.) согл. візерунку =
68 (80) п. Через 25 см = 58 рядів від початкового ряду закрити для низького оката рукава з обох сторін 1 x 7 (8) п., Потім в кожному 2-му ряду 3 x 7 (8) п.

Решта 12 (16) п. Закрити через 28,5 см = 66 рядів від початкового ряду.

Виконати плечові шви на зовнішніх по 6 (9) см. Вшити рукава, виконати бокові шви і шви рукавів.

Схема ажурного узора для вязания летней туники спицами 1 Схема ажурного узора для вязания летней туники спицами 2

Переклад “Сабріна” 6/2016