Пляжный пуловер - летучая мышь

Розміри: 36-40 (42/44) Відмінні дані для розміру 42/44 наведені в дужках.

Якщо вказано одне число. то воно відноситься до обох розмірів.

Вам буде потрібно: 300 (350) г синьо-сірої / кольору кориці / бежевої / світло-сірої / темно-сірої (кол. 10) пряжі 1.апа Огоеза ALLEGRO (58% л віскози. 42% бавовни. 115 м / 50 г); прямі спиці N5,5 і N 6; кругові спиці N6 довжиною 100 см.

Візерунок з дірочками: в’язати за схемою А. Цифрами з лівого краю позначені вив. р .. з правого краю – осіб. р.

У ширину починати з петель до 1-ї стрілки. повторювати між стрілками 2 п. рапорту. закінчувати петлями після 2-ї стрілки.

У висоту виконати 1 раз з 1-го по 5-й р.

Сітчастий візерунок з дірочками: в’язати за схемою В. Цифрами з правого краю позначено лицьові ряди,  В виворітні ряди, петлі і накиди в’язати вив.

В ширину починати з петель до 1-ї стрілки. повторювати між стрілками 4 п. раппорта. закінчувати петлями після 2-ї стрілки.

У висоту повторювати з 1-го по 4-й р.

Щільність в’язання, сітчастий візерунок з дірочками, спиці М9 6:15 п. 21.5 р. = 10х10см.

Спинка з 1/2 рукавів: на спиці N4 5,5 набрати 69 (77) п. І пов’язати для планки 1.5 см = 5 р. візерунком з дірочками. починати з 1 вив. р.,  як показано на схемі.

Потім в’язати спицями № 6 сітчатим візерунком з дірочками. розподіливши петлі, як описано вище.

У 3-му р. від планки заново набрати з обох сторін 2 п .. потім в кожному 2-м р. ще 27 х 2 п. і 1 х 1 п. = 183 (191) п.

Додати  по обидва боки петлі включати по малюнку в сітчастий візерунок з дірочками і зі збільшенням числа петель в’язати круговими спицями. Через 28 см = 60 р. від планки відзначити по обидва боки початок пройм. для скосів закрити в наступному осіб. р .. потім в кожному 2-м р. петлі наступним чином: * 2 (3) х 1 п .. 1 х 2 п., повторити від * 3 (2) рази. потім ще 0 (2) х 1 п. З обох сто-рон буде збавлена по 16 (17) п. = 151 (157) п.

Через 10.5 (13) см = 24 (28) р. від позначки закрити з обох сторін для рукавів і плечей по 58 (61) п.

На середніх 35 п. зв’язати для планки виріз горловини ще 1.5 см = 4 р. візерунком з дірочками. при цьому виконати з 2-го по 5-й р. Потім петлі вільно закрити.

Перед з 1/2 рукавів: починати в’язати. як спинку. Після планки в’язати спицями №6 сітчастим візерунком з дирочками. розподіливши петлі. як описано вище. Додати з обох сторін в 1-м р. і в кожному наступному 2-м р. від планки петлі наступним способом: * заново набрати 2 х 3 і 1 х 2 п., повторити від * 7 разів = 197 (205) п. Додані по обидва боки петлі включати по малюнку в сітчастий візерунок з дірочками і зі збільшенням числа петель в’язати круговими спицями.

Через 22 см = 48 р. від планки відзначити по обидва боки пройми. Для скосів закрити з обох сторін у наступному осіб. р .. потім в кожному 2-м р. петлі наступним чином: * 2 (3) х 1, 1 х 2 п .. повторити від * 2 рази. потім ще 3 (1) х 1 п. З обох сторін буде убавлено по 15 (16) п. = 167 (173) п.

Через 10.5 (13) см = 24 (28) р. від позначки закрити з обох сторін для рукавів і плечей 9 п., потім в кожному 2-м р. ще 3 (0) х 9 п. і 2 (5) х 10 п.

На середніх 55 п. зв’язати для планки виріз горловини ще 1.5 см = 4 р. візерунком з дірочками. при цьому виконати з 2-го по 5-й р. Потім петлі вільно закрити.

Збірка: виконати шви рукавів / плечей. а також бокові шви. З 2 ниток сплести 2 шнура довжиною в готовому вигляді  90 см. Кінці зав’язати на вузол і обрізати близько до вузла. Потім протягнути шнури з обох боків уздовж швів рукава / плеча через петлі. Кінці шнура знаходяться із зовнішнього боку пройм. Зав’язати шнури на бант, довільно прісборени шви.

Пуловер с рукавами летучая мышь - выкройка