Модель женского ажурного болеро

Модель жіночого ажурного болеро, як в`язати

Розмір: обхват 108 см, висота 29 см

Вам буде потрібно: пряжа (55% бавовни, 25% поліаміду, 20% шел- ка; 125 м / 50 г) – 300 г золотисто жовтої; спиці N ° 3; кругові спиці N ° 3 і 3,5 довжиною по 80 см.

Гумка: поперемінно 2 лицьові, 2 виворотні.

Ажурний візерунок: в’язати за схемою.  Постійно повторювати раппорт = 6 п. І в висоry постійно повторювати 1-10-й р.

Щільність в’язання: (спиці N ° 3) гумка, вимірюється в злегка рас тягнути вигляді – 28 п. Х 36 р. = 10 х 10 см; (Спиці N ° 3,5) ажурний візерунок – 22 п. Х 32 р. = 10 х 10 см.

Деталь з ажурним візерунком: подвійною ниткою спицями N ° 3,5 виконати хрестоподібний набір 240 п.  Ро6ory замкнути в коло, провязати 1 круг.р. лицьовою гладдю.

Далі в’язати ажурним візерунком.  Через 28 см = 90 круг.р. від на- борного ряду в наступному круг.р. * Обидві лицьові схрещені петлі в’язати лицьовій гладдю і провязать разом 2 х 2 п. Виворітного, від * постійно повторювати = 160 п.

Потім провязать 7 круг.р. гумкою, після чого всі петлі закрити.

Рукав: подвійною ниткою на спиці N ° 3 виконати хрестоподібний набір 70 п. І в’язати гумкою. Через 22,5 см = 80 р. по обидва боки убавити 1 х 4 п. і все 62 п. тимчасово залишити.

Кокетка: на спиці N9 3 набрати 52 п. І додати відкладені 62 п. 1-го рукава, набрати ще 52 п. І додати відкладені 62 п. Другого рукава = 228 п., Pa6ory замкнути в коло і в’язати гумкою. Що лежать поруч перша і остання петлі деталей утворюють скоси реглан.

Перед і після кожного скоса реглан в кожному 4-м круг.р. вязати разом 3 х 2 п. і в кожному 2-м круг.р. 5 х 2 п. (= 8 п. Убавок на кожен круговий ряд). У наступному круговому ряду після кожного шва реглан провязать разом 1 х 2 п. (= 4 п. Убавок). Всі петлі закрити.

Збірка: кокетку вкласти в деталь з ажурним візерунком = зворотний бік ажурною деталі лежить на лицьовій стороні кокетки (рукава спрямовані вниз), провязать разом і одночасно закрити петлі.

Рукава і кокетку витягнути вгору і болеро гладко укласти на рівній поверхності. Рукава завер нути по довжині так, щоб бічні краї лежали на зовнішній стороні.

Порада: шви рукавів спочатку наметати  ниткою і разом з кокеткою вивернути на виворітну сторону, заколоти, потім перевірити посадку рукавів. Тілько після цього виконати шви рукавів. Тепер рукава разом з кокеткою знову вивернути на виворітну сторону і рукава заколоти по напрямку вниз. При носінні повинна бути видна тільки деталь з ажурним візерунком, що лежить на плечах і руках до ліктя.

 

Ажурный бежевый пуловер - выкройка