В'язання туніки спицями з візерунком із зигзагів

Детальні пояснення процесу в’язання туніки спицями

Для роботи підготувати : 550 г пряжі типу “Candy” від ONLINE бірюзового або блакитного кольору (100% бавовна, 156 м / 50 г); прямі і коло. спиці № 4,5.
Увага: Пряжа постійно скручується в два шари!

Візерунок із зигзагів:  Кількість петель спочатку кратно 22 + 21 + 2 кром. п. В’язати згідно зі схемою, на якій наведено лише осіб. р. В вив. ряду всі петлі в’язати по малюнку, накиди – вив.

Почати 1 кром. і з петель перед раппорт, повторювати петлі рапорту і закінчити петлями після рапорту і 1 кром. п. Повторити 1 раз з 1-го по 46-й р.

Візерунок з ажурною коси:  Число петель спочатку кратно 22 + 7 + 2 кром. п. В’язати як візерунок з зигзагів, тільки згідно зі схемою 2. В вив. р. всі петлі і накиди в’язати вив. Постійно повторювати з 1-го по 20-й р.

Лицьова гладь: в осіб. р. – Осіб. п., в вив. р. – Вив. п.

Сітчастий візерунок: Кількість петель кратно 6 + 2 + 2 кром. п. Осіб. р .: кром. п., * 2 разом лиц., 1 осіб. п., 2 накиду, 1 осіб. п., 1 протяжка, повторювати від *, 1 осіб. п. кром. п. В вив. р. все п. в’язати вив. , 1-й накид провязать ізн., 2-й накид – вив. скрещ.

Гумка: поперемінно 2 осіб. п., 2 вив. п.
Послідовність чергування візерунків: 46 р. візерунка з зигзагів, 50 р. візерунка ажурною коси, 2 р. осіб. гл. = 36,5 см = всього 98 р. для спідниці, потім продовжити в’язати сітчастим візерунком.

Щільність в’язання:  послідовності чергування візерунків без сітчастого візерунка: 18 п. і 27 р. = 10 х 10 см; сітчастого візерунка: 19 п. і 24 р. = 10 х 10 см.

В`язання спинки та переду 

Набрати 111 п. І пов’язати 1 вив. р. вив. п. (цей ряд не враховується при подальшому рахунку). Потім в’язати послідовністю чергування візерунків.

Для пріталіванія виконати зменшення як показано на схемі 1 і в 46-му р. від набірного краю (останній р. візерунка з зигзагів) рівномірно збавити ще 6 п. Потім з обох сторін збавити по 1 п. 1 х в кожному 3-м р. візерунка з ажурною коси, потім 3 х в кожному 6-м р. і 6 х поперемінно в кожному 4-м і 6-м р. = 77 п.

Через 36,5 см = 98 р. від набірного краю для однакового візерунка в центрі 98-го р. (= У 2-му р. Осіб. Гл.) Збавити 1 п. = 76 п.

Через 43 см = 114 р. від набірного краю для скосу по обидва боки додати 1 п., потім рівномірно додати по 1 п. 5 х в кожному 6 р. = 88 п.

Через 59 см = 152 р. від набірного краю для пройми рукавів з обох сторін закрити 1 х 3 п. і в кожному 2-м р. по 2 п., потім 4 х по 1 п. в такий спосіб: на початку р. після кром. виконати 1 протяжку, закінчити р. перед кром. 2 п.

Разом осіб. = 66 п. Через 75 см = 190 р. від р. від набірного краю для вирізу горловини закрити середні 32 п. і обидві сторони закінчити роздільно.

Для заокруглення з внутрішнього краю закрити в кожному 2-м р. 1 х 2 і 1 х 1 п. Через 77,5 см = 196 р. від набірного краю закрити залишилися п. плеча.

Перед в’язати як спинку, але тільки з V-вирізом горловини. Для цього через 47,5 см = 124 р. роботу розділити навпіл і для скоса з внутрішнього краю закрити по 1 п. 6 х поперемінно в кожному 2-м і 4-м р., потім 13 х в кожному 4-м р. [Cut]

В`язання рукавів

Набрати 50 п. І для планки в’язати гумкою 5 см, при цьому між кром. п. почати і закінчити 1 осіб. п. В останньому р. рівномірно додати 12 п. = 62 п. Потім продовжити в’язати сітчастим візерунком, при цьому між кром. п. лише повторити раппорт, без початкових і кінцевих п.

Через 5 см = 12 р. від планки для оката рукава з обох сторін закрити 1 х 3 п., потім в кожному 2-м р. 2 х по 2 п., Після цього зменшити 12 х по 1 п. Як на вирізі спинки. І після чого ще закрити 3 х по 2 п.

Через 20 см = 48 р. від планки закрити залишилися 12 п.

Зшиваємо тунику

Виконати плечові шви. За вирізу горловини на круг. спицях набрати 147 п. і в’язати гумкою по колу, при цьому 1 осіб. п. (= середня) розташована на розі вирізу. Для надання форми від набору петель провязать разом 6 х в кожному коло. р. по 3 п. протяжкой (= зняти середню п. разом з попередньою як осіб., 1 осіб. п. і протягнути її через обидві зняті п. Через 2,5 см від набору петель закрити всі петлі по малюнку. Втачать рукава. Виконати бокові шви і шви рукавів.


Переведена з німецького журналу Strickmode